_FAQ

Trgovac: IVANA FILIP STUDIO, obrt za usluge, proizvodnju i trgovinu, vl. Ivana Filip
Sjedište: Ulica grada Vukovara 261, 10 000 Zagreb, Hrvatska
Kontakt: +385 955153261
Email: studio@ivanafilip.com.www5.your-server.de
IBAN: HR 2623400091160623967 (PBZ banka)

Zahvaljujemo vam na interesu za umjetničke radove Ivane Filip, i dobrodošli u našu online trgovinu! Osmislili smo ovu trgovinu kako bi kupnja originalnog umjetničkih djela, proizvoda i usluga Ivane Filip bila što jednostavnija.

Naša je osnovna briga privatnost i sigurnost svake transakcije kao i sigurna dostava umjetničkog rad te proizvoda od studija to vas. Stalna nam je namjera poboljšanje trgovine. U nastavku možete naći odgovore na pitanja koja obično zaprimamo od naših kupaca:

TKO VODI WEB TRGOVINU?

Kupujete umjetničke radove i proizvode izravno od IVANA FILIP STUDIO, vl. Ivana Filip, u Zagrebu. Vodimo veliku brigu o održavanju najviših standarda u skladištenju, dokumentiranju i pakiranju umjetničkih djela i proizvoda.

Sva pitanja molimo uputite na: studio@ivanafilip.com.www5.your-server.de

KAKVA UMJETNIČKA DJELA I PROIZVODE MOGU KUPITI?

Svaki predmet u ovoj trgovini originalno je umjetničko djelo Ivane Filip.
— Majice i torbe
Sav tisak na majice i torbe obavlja naš pouzdani dobavljač u Hrvatskoj, specijaliziran za visokokvalitetni tekstilni tisak. Naše majice i torbe proizvodi istaknuta europska tvrtka koja vodi veliku brigu o održivoj proizvodnji tekstila, proizvodnji biološkog pamuka te recikliranju pamuka i poliestera. Sav naš tekstilni asortiman nosi certifikat PETA Vegan, a boje su bazirane na vodi.
— Grafike
Sve grafike (sitotisak) ručno su izrađene u Splitu. Ivana nadzire proces određivanja boja, tinte i postupak tiskanja. Osobno je prisutna tijekom tiskanja te ih potpisuje godinom, brojem i vlastoručnim potpisom.
— Originalni radovi
Svaki originalni rad je jedinstveno umjetničko djelo, koje je osmislila i potpisala Ivana Filip. Za kolekcionare zainteresirane za originalna umjetnička djela, stvorili smo privatnu galeriju. Možete joj jednostavno pristupiti slanjem emaila na: studio@ivanafilip.com.www5.your-server.de
— Memento
Memento je jedinstveni umjetnički rad po narudžbi, koji je izradila i potpisala Ivana Filip. Nastaje na zahtjev te je izrađen od materijala poslanog strane kupca Ivani Filip. To je unikatan rad posebno kreiran i izrađen za tu osobu i njezinu voljenu/og kućnog ljubimca/ životinju prijateljicu/ člana obitelji. Za više detalja molimo da nas kontaktirate na studio@ivanafilip.com.www5.your-server.de.

POTVRDA NARUDŽBE

Potvrdu o narudžbi primit ćete putem emaila nakon što naručite proizvod na web trgovini.

DOSTAVA

Sva umjetnička djela isporučuju se izravno iz studija u Hrvatskoj. Troškovi dostave pojedinačno se izračunavaju na blagajni.

Trošak dostave unutar Hrvatske je besplatan, unutar Europske unije iznosi 20 (dvadeset) eura u kunskoj protuvrijednosti tečaja, a za zemlje izvan Europske unije 30 (trideset) eura u kunskoj protuvrijednosti tečaja.

Sve narudžbe dostavlja dostavna služba Hrvatske pošte, DPD-a i GLA-a vlastitim dostavnim vozilima radnim danima. Rok isporuke za sve proizvode je 30 (trideset) dana od primitka uplate na račun.

Ukoliko nekih proizvoda nemamo na zalihama, ispričavamo se zbog neugodnosti koje ta
činjenica može prouzročiti. U tom slučaju ćemo vas kontaktirati i dogovoriti želite li otkazati
narudžbu, djelomično otkazati ili pričekati da proizvod dođe na zalihu.

Cilj nam je poslati sve narudžbe u roku od 3 (tri) dana. Vrijeme isporuke razlikuje se ovisno o vašoj lokaciji.

Pridržavamo se svih poreznih i carinskih propisa. Za međunarodne narudžbe uključit ćemo svu potrebnu papirologiju (dostavu računa i izjavu koja kao dokaz originalnosti za bescarinski ulazak u zemlje koje nisu članice EU-a). U većini slučajeva to je dovoljno za izbjegavanje carinskih pristojbi. Neke zemlje naplaćuju uvozni V.A.T. ili porez na promet.

Kupac je odgovoran za sve carinske pristojbe, PDV ili porez na promet.

PLAĆANJE I RAČUN

Trenutno prihvaćamo plaćanja putem bankovne transakcije, PayPal, Maestro, iDEAL, Visa, Visa Electron, V Pay, Mastercard, American Express, Union Pay, JCB, Bancontact, iCard, Apple Pay, Samsung Pay, Google Pay.
Međutim, ako vam je potrebno plaćanje putem virmana, pošaljite nam email i rado ćemo pronaći alternativnu opciju.

Uz pošiljku ćete dobiti ispisani račun.

REKLAMACIJE

Želimo da budete 100% zadovoljni i uzbuđeni zbog svojeg umjetničkog djela ili proizvoda. Ako niste u potpunosti zadovoljni kupnjom, možete vratiti umjetničko djelo ili proizvod u roku od 14 (četrnaest) dana nakon što ste primili pošiljku. Izdat ćemo puni povrat novca nakon što se umjetničko djelo ili proizvod vrati u studio neoštećeno. Trošak dostave bit će izuzet od povrata novca.

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, obavezni ste nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti sve potrebne podatke.

Povrat Memento unikatnog umjetničkog rada izrađenog po narudžbi samo za vas nije moguć.

Za više detalja provjerite naše Opće uvjete poslovanja.

ŠTO JE EDICIJA?

Tiskana edicija je serija grafika (serigrafija/ sitotisak) proizvedenih na isti način u isto vrijeme. Mnogi suvremeni umjetnici proizvode edicije (grafike) ili više radova (kolekcijama) u promjenjivim izdanjima.

Edicije su potpisane, datirane i obilježene brojevima. Broj slijedi utvrđena pravila: Broj »3/20« na primjer pokazuje da je rad treći otisak dvadesetog izdanja. Izvan službenog izdanja postoji nekoliko takozvanih Artist Proofs. Zovu se »A.P.« ili »E. A.« ili »E. d’A.« (Épreuve d’artiste). Otisci koji nisu na prodaju nazvani su »H.C.« ili »H/C« s francuskog »hors de commerce«.

KAKO MOGU PREPOZNATI ORIGINALNI RAD IVANE FILIP?

Svaki otisak, grafika, crtež, originalno umjetničko djelo ili Memento rad potpisan je i dolazi s potpisanim i pečatiranim certifikatom o autentičnosti.

TOČNOST SLIKA U BOJI PRIKAZUJE SE U ONLINE GALERIJI

Slike koje vidite u web trgovini predstavljaju original što je bliže moguće. Budući da se prirodni pigmenti i papir ne mogu točno reproducirati digitalno, izvorna umjetnička djela mogu izgledati malo drugačije od digitalnog pregleda.

KAKO JE MOJ PROIZVOD ZAPAKIRAN?

Svaki proizvod je pojedinačno i sigurno pakiran. Ako narudžba sadrži više proizvoda kao što su majice i torbe, bit će pakirane u jednom pakiranju u recikliranu vrećicu.

Svako umjetničko djelo pojedinačno je i sigurno pakirano s nekoliko zaštitnih slojeva. Otisci velikog formata pakirani su u čvrste kartonske cijevi, mali otisci i crteži isporučuju se u plosnatim, zaštićenim jakim kartonskim kovertama.

Ako je vaše umjetnička djelo dostavljeno u tubi, preporučujemo da ga što prije raspakirate ili da ne ostavljate zapakirano dulje od 7 (sedam) dana. Prilikom raspakiravanja, pobrinite se da ga pažljivo odmotate i pustite da se polako razvije.

Naša namjera je smanjiti ugljični otisak, a s tim u vezi želimo koristiti što manje materijala za pakiranje. Naši proizvodi kao što su majice i torbe pakirani su u reciklirane plastične vrećice proizvedene u Hrvatskoj. Također nastojimo koristiti reciklirani papir i karton.

MOGU LI KUPITI DIGITALNE RADOVE?

Ne nudimo digitalne radove umjetničkih djela Ivane Filip. Nismo u mogućnosti dati digitalne datoteke za proizvodnju digitalnih otisaka.

MOGU LI NARUČITI UMJETNIČKO DJELO?

Ivana Filip osmislila je jedinstveno umjetničko djelo Memento. Dolazi u tri veličine. Ideja se rodila iz Ivaninog kontinuiranog istraživanja, znatiželje i sumjerenosti ljudsko-neljudskih odnosa.

Memento je jedinstveno umjetničko djelo po mjeri. Proizvodi se od materijala kao što su dlaka ili perje prikupljeni na prijateljski i etički način od neljudskog rođaka / kućnog ljubimca / životinje. Kupca po narudžbi šalje navedene materijale Ivani Filip koja od njih izrađuje unikatan umjetnički rad.

Više o Mementu možete pročitati na našoj web stranici u odjeljku TRGOVINA/ MEMENTO.

Ako ste zainteresirani molimo da nam pošaljete email na: studio@ivanafilip.com.www5.your-server.de.

ZANIMA ME KOMAD S OZNAKOM “RASPRODAN”

U rijetkim prilikama imamo serigrafiju ili proizvod na zalihama. Molimo kontaktirajte nas kako bismo istražili možemo li ga učiniti dostupnim.

ŠTO JE S AUTORSKIM PRAVIMA?

Kupnjom umjetničkog djela ili proizvoda postajete vlasnik fizičkog umjetničkog djela ili proizvoda. Autorska prava ostaju vlasništvo Ivane Filip. Umjetničko djelo, proizvod ili njezine dijelove ne smijete reproducirati, kopirati ili koristiti bez pisane suglasnosti Ivane Filip.

UOKVIRIVANJE

Budući da je sigurna dostava staklenih okvira preskupa, nudimo samo radove bez okvira.

POSUDBE ZA IZLOŽBE

Biti ćemo vas slobodni kontaktirati u slučaju da su vaša izvorna umjetnička djela uključena u izložbu. Naravno, nemate obvezu pristati na posudbu.

Copyright © 2022 Ivana Filip Studio