_OPĆI UVJETI POSLOVANJA I PRODAJE

Trgovac: IVANA FILIP STUDIO, obrt za usluge, proizvodnju i trgovinu, vl. Ivana Filip
Sjedište: Ulica grada Vukovara 261, 10 000 Zagreb, Hrvatska
Kontakt: +385 955153261
Email: studio@ivanafilip.com.www5.your-server.de
IBAN: HR 2623400091160623967 (PBZ banka)

OPĆI UVJETI POSLOVANJA

Molimo vas da pažljivo pročitate ove Opće uvjete korištenja usluge online kupovine
prije korištenja web stranice www.ivanafilip.com u svrhu ostvarivanja kupnje proizvoda i usluga oglašenih na istoj ili dobivanja informacija o pojedinom proizvodu.
Svi novi proizvodi i usluge koji će se u buduće dodati u trenutnu online trgovinu također podliježu Općim uvjetima poslovanja. Na ovoj stranici možete pregledati najnoviju verziju Općih uvjeta poslovanja. Zadržavamo pravo ažuriranja, promjene ili zamjene bilo kojeg dijela ovih Uvjeta rada objavljivanjem ažuriranja i/ili promjena na našoj web stranici. Vaša je odgovornost povremeno provjeravati ovu stranicu. Vaša kontinuirana upotreba ili pristup web stranici nakon objavljivanja bilo kakvih promjena predstavlja prihvaćanje tih promjena.

Opći uvjeti poslovanja Internet trgovine www.ivanafilip.com sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, Zakonom o obveznim odnosima, Zakonom o zaštiti osobnih podataka i Zakonom o elektroničkoj trgovini.

Zadržavamo pravo odbiti uslugu bilo kome iz bilo kojeg razloga u bilo kojem trenutku.

Potrebno je razumjeti da se vaš sadržaj (ne uključujući podatke o kreditnoj kartici) može prenijeti nešifriran i može uključivati (a) prijenose preko različitih mreža; i (b) promjene kako bi se uskladili i prilagodili tehničkim zahtjevima povezivanja mreža ili uređaja.

Podaci o kreditnim karticama uvijek se šifriraju tijekom prijenosa putem mreža. Slažete se da nećete reproducirati, duplicirati, kopirati, prodavati, preprodavati ili iskorištavati bilo koji dio usluge, korištenje usluge ili pristup usluzi ili bilo kojem kontaktu na web stranici putem koje je usluga pružena, bez izričitog pisanog dopuštenja od strane IVANA FILIP STUDIO, vl. Ivana Filip.

OPĆE ODREDBE UVJETA PRODAJE

Nositelj svih prava na internet stranici www.ivanafilip.com je IVANA FILIP STUDIO, obrt za usluge, proizvodnju i trgovinu, vl. Ivana Filip, (dalje u tekstu: IVANA FILIP STUDIO, vl. Ivana Filip) koji putem navedene stranice pruža uslugu prodaje putem svog servisa – Web shop (dalje u tekstu: Web shop). Korištenjem usluge Web shopa i svih pridruženih stranica i servisa na domeni www.ivanafilip.com smatra se da su potrošači u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima prodaje (dalje u tekstu: Uvjeti), te da ih u cijelosti razumiju i prihvaćaju. Ovi Uvjeti primjenjuju se na prava i obveze koja se odnose na kupnju proizvoda i usluga putem Web shopa te prava i obveze koje proizlaze iz sklapanja Ugovora o prodaji na daljinu (dalje u tekstu: Ugovor) između potrošača kao krajnjeg kupca i Web shopa.

Pružatelj usluge internet prodaje putem Web shopa je IVANA FILIP STUDIO, vl. Ivana Filip,
Ulica grada Vukovara 261, 10 000 Zagreb, OIB: 86739958786.

IVANA FILIP STUDIO, vl. Ivana Filip pridržava pravo izmjene ovih Uvjeta u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Opći uvjeti primjenjuju se na sve korisnike web stranice, uključujući bez ograničenja korisnike koji su preglednici, dobavljači, kupci, trgovci i/ ili suradnici sadržaja.

Ukoliko niste suglasni s ovim Općim uvjetima, molimo vas da nas kontaktirate i za to vrijeme ne koristite ove stranice. Svi oglasi, fotografije i informacije o proizvodima koji su predmet kupoprodaje vlasništvo su Prodavatelja, koji je isključivo odgovoran za sadržaj oglasa, što uključuje odgovornost za istinitost i točnost informacija i za obveze koje proizlaze iz sadržaja oglasa. Korisnik se slaže da će koristiti web trgovinu isključivo u skladu s pozitivnim propisima za pregled objavljenih sadržaja, kupnju dostupnih proizvoda predavanjem pravno valjanih narudžbi i komunikaciju s prodavateljem.

Korištenje usluga Web shopa odobrava se isključivo punoljetnim osobama. Uporaba i korištenje Web shop od strane djece ili maloljetnih osoba nije dozvoljena te su roditelji i/ili skrbnici dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem, a IVANA FILIP STUDIO, vl. Ivana Filip ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja. Web shop ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Fotografije su ilustrativnog karaktera i ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu i sadržaju proizvoda te kupac takve proizvode ne može reklamirati s te osnove.

Ovim Općim uvjetima online kupovine uređuju se odnosi između Korisnika, odnosno Kupaca Web Shop-a IVANA FILIP STUDIO, vl. Ivana Filip i Prodavatelja, a u odnosu na uvjete i način naručivanja proizvoda, cijene proizvoda, način plaćanja, jamstvo, reklamacije i povrat robe, dostavu robe, tajnost osobnih podataka i druga pitanja vezana uz korištenje Web Shop-a IVANA FILIP STUDIO, vl. Ivana Filip i online kupnju, sve u skladu s važećim propisima, prvenstveno Zakonom o trgovini, Zakonom o elektroničkoj trgovini i Zakonom o zaštiti potrošača.

Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavatelja zaključen je trenutkom kada Prodavatelj primi elektroničku poruku koja sadrži potvrdu narudžbe odnosno u trenutku narudžbe proizvoda. Ugovor o kupoprodaji proizvoda u slučaju proizvoda “Memento” određen je ugovorom koji se posebno dogovara između kupca i prodavatelja.

Krajnji korisnik osobno je odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki, na mjestima gdje one kao takve postoje. Krajnji korisnik je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga ili do događaja koji su izvan kontrole IVANA FILIP STUDIO, vl. Ivana Filip, te prihvaća da IVANA FILIP STUDIO, vl. Ivana Filip nije odgovoran za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu. Krajnji korisnik se slaže i prihvaća da pristup Internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.

TOČNOST, POTPUNOST I PRAVOVREMENOST INFORMACIJA

Svako oslanjanje na materijal na ovoj stranici je na vlastitu odgovornost. Ova stranica može sadržavati određene povijesne informacije. Povijesne informacije, nužno, nisu aktualne i predviđene su samo za vašu referencu. Zadržavamo pravo izmjene sadržaja ove web stranice u bilo kojem trenutku, ali nemamo obvezu ažurirati bilo kakve informacije na našoj web stranici. Slažete se da je vaša odgovornost pratiti promjene na našoj web stranici.

UVJETI KUPNJE

Ovim se Uvjetima i pravilima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacija proizvoda koji su ponuđeni na ovim stranicama. Postupak te uvjeti kupnje/prodaje robe putem Internet prodavaonice definirani su kroz sljedeće etape:
• Korištenje usluge web shopa
• Naručivanje
• Otprema
• Plaćanje
• Preuzimanje
• Obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača
• Trajanje i raskid ugovora

Isporučitelj naručene robe je IVANA FILIP STUDIO, vl. Ivana Filip koja putem Internet prodavaonice omogućuje kupnju svog asortimana robe i usluga koja se nalazi u ponudi.

Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda prema IVANA FILIP STUDIO, vl. Ivana Filip, posredstvom Internet prodavaonice. Artikli se isporučuju po cijenama važećim na dan naručivanja.

IVANA FILIP STUDIO, vl. Ivana Filip zadržava pravo neisporuke narudžbe ukoliko postoji sumnja na zlouporabu.

Korištenje usluge web shopa
Da biste koristili usluge Internet prodavaonice, morate imati najmanje 18 (osamnaest) godina. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije i kupnje.

Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka koje ste unijeli prilikom kupnje, molimo vas da nas odmah obavijestite o nastalim promjenama putem email adrese: studio@ivanafilip.com.www5.your-server.de.

Cijene

Sve cijene predstavljaju maloprodajne cijene i izražene su u eurima (EUR) uz izračun u kunama (KN), te ne uključuju PDV: Oslobođeno PDV-a temeljem čl. 90 Zakona o PDV-u (fizičkim i pravnim koje nisu u VIES bazi bez obzira da li se nalaze u Hrvatskoj, EU ili trećim zemljama), Oslobođeno PDV-a temeljem čl. 90 Zakona o PDV-u (fizičke osobe bez obzira da li se nalaze u Hrvatskoj, EU ili trećim zemljama), Usluga se oporezuje prema mjestu primatelja usluge te je oslobođena PDV-a temeljem čl. 17 stavak 1 Zakona o PDV-u uz napomenu “Reverse charge” (pravne osobe koje se nalaze u VIES bazi te pravne osobe iz EU koje imaju izuzeće upisa u VIES bazu, pravne osobe iz trećih zemalja).

Istaknute maloprodajne cijene važe u trenutku zaprimanja narudžbe. Akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

Cijene naših proizvoda podložne su promjenama bez najave. Zadržavamo pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili prekinuti uslugu (ili bilo koji njezin dio ili sadržaj) bez najave u bilo kojem trenutku. Nećemo biti odgovorni ni vama ni trećoj strani za bilo kakvu izmjenu, promjenu cijene, obustavu ili prekid usluge.

Proizvodi i usluge

Određeni proizvodi ili usluge su dostupni isključivo online putem web stranice. Ti proizvodi ili usluge mogu imati ograničene količine i podložni su vraćanju ili razmjeni samo u skladu s našim politikama povrata.

Potrudili smo se što preciznije prikazati boje i slike naših proizvoda koji se pojavljuju u online trgovini. Ne možemo jamčiti da će prikaz bilo koje boje vašeg računalnog monitora biti točan.

Zadržavamo pravo, ali nismo obvezni, ograničiti prodaju naših proizvoda ili usluga bilo kojoj osobi, zemljopisnoj regiji ili jurisdikciji. To pravo možemo ostvariti od slučaja do slučaja. Zadržavamo pravo ograničiti količine bilo kakvih proizvoda ili usluga koje nudimo. Svi opisi proizvoda ili cijene proizvoda podložni su promjenama u bilo kojem trenutku bez najave. Zadržavamo pravo prekinuti bilo koji proizvod u bilo kojem trenutku. Svaka ponuda za bilo koji proizvod ili uslugu napravljenu na ovoj stranici je nevažeća tamo gdje je zabranjena.

Ne jamčimo da će kvaliteta bilo kakvih proizvoda, usluga, informacija ili drugog materijala koji ste kupili ili dobili ispuniti vaša očekivanja ili da će sve pogreške u usluzi biti ispravljene. Neka očekivanja nemoguće je ispuniti.

Naručivanje robe

Proizvodi se naručuju elektroničkim putem. Pritiskom gumba „U košaricu“, odabrani proizvod se dodaje u potrošačku košaricu. Proizvodi se smatraju naručenim u trenutku kada kupac prođe cijeli Proces „Naplate“ te potvrdi da je pročitao/la uvjete kupnje i slaže se s njima. Web shop IVANA FILIP STUDIO, vl. Ivana Filip omogućuje sljedeći način kupnje: kupnja kao gost korisnik.

Nakon zaključene i poslane narudžbe kupac će primit e-mailom automatski generiranu poruku od strane sustava Web shop IVANA FILIP STUDIO, vl. Ivana Filip da je narudžba zaprimljena. Obavijest o potvrdi narudžbe Kupac će primiti e-mailom nakon provjere dostupnosti proizvoda. Ukoliko Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti sve naručene proizvode pravovremeno će o tome obavijestiti Kupca putem e-maila i upoznati ga o drugim mogućnostima. Ako se Kupac ne slaže s ponuđenim izmjenama ili odgodama, može otkazati narudžbu u cijelosti. Kupac može otkazati narudžbu sve do trenutka njenog slanja, a nakon toga kupac je obvezan preuzeti pošiljku.

Kupac je dužan platiti cijenu kupljene stvari. Kupac je dužan preuzeti kupljenu stvar prilikom isporuke. Za sve reklamacije Kupac je ovlašten obratiti se Prodavatelju.

Ako kupac unutar 3 radna dana ne preuzme pošiljku, ponovno slanje paketa ponovno se naplaćuje.

Kupcu se omogućuje kupnja svih dostupnih proizvoda te se uneseni podaci koriste samo za trenutačnu kupnju. Podaci će biti pohranjeni u bazu kupaca Internet prodavaonice na ograničeno vrijeme od 1 (jedne) godine nakon kojeg se brišu.

Otprema robe

Naručena roba biti će složena na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne može oštetiti. Kupac je dužan prije preuzimanja pošiljku provjeriti, a eventualna vidljiva oštećenja odmah prijaviti te odbiti primiti oštećenu pošiljku.

Ako se roba isporučuje za izvoz iz Hrvatske, kupac je odgovoran za usklađivanje sa svim zakonima ili propisima kojima se uređuje uvoz robe u zemlju odredišta i obavještavanje prodavatelja o zahtjevima svakog takvog zakonodavstva ili propisa koji zahtijevaju djelovanje prodavatelja. Kupac je odgovoran za plaćanje bilo kakvih pristojbi u vezi s proizvodom i prodavatelj će osigurati sve potrebne dokumente kako bi ovaj uvoz bio uvezen bez carine.

Prodavatelj nije odgovoran za bilo koji zahtjev odštete u pogledu bilo kakvog nedostatka u robi koja je napravljena nakon otpreme ili u pogledu štete tijekom tranzita.

Plaćanje

Kupac se obvezuje naručene proizvode platiti IVANA FILIP STUDIO, vl. Ivana Filip, načinom plaćanja navedenim na stranicama Internet prodavaonice: bankovna transakcija, PayPal, Maestro, iDEAL, Visa, Visa Electron, V Pay, Mastercard, American Express, Union Pay, JCB, Bancontact, iCard, Apple Pay, Samsung Pay, Google Pay.
Ukoliko želite transakcijsko plaćanje putem virmana, molimo da nas kontaktirate na: studio@ivanafilip.com.www5.your-server.de.

Plaćanje se vrši jednokratno na račun IVANA FILIP STUDIO, vl. Ivana Filip.

Nakon što je kupac platio proizvod na stranici Internet prodavaonice, na elektronsku adresu primatelja računa bit će poslan račun sa svim podacima. Po primitku sredstava na naš poslovni račun, roba će biti poslana na adresu za dostavu.

Rok isporuke za sve proizvode je 30 (trideset) dana od primitka uplate na račun.

Dostava narudžbe i isporuka

Trošak dostave unutar Hrvatske je besplatan, unutar Europske unije iznosi 20 (dvadeset) eura u kunskoj protuvrijednosti tečaja, a za zemlje izvan Europske unije 30 (trideset) eura u kunskoj protuvrijednosti tečaja.

Sve narudžbe dostavlja dostavna služba Hrvatske pošte, DPD-a i GLS-a vlastitim dostavnim vozilima radnim danima. Rok isporuke za sve proizvode je 30 (trideset) dana od primitka uplate na račun.

Ukoliko nekih proizvoda nemamo na zalihama, ispričavamo se zbog neugodnosti koje ta
činjenica može prouzročiti. U tom slučaju ćemo vas kontaktirati i dogovoriti želite li otkazati
narudžbu, djelomično otkazati ili pričekati da proizvod dođe na zalihu.

TRAJANJE I RASKID UGOVORA

Ugovor koji potrošač zaključi za kupoprodaju proizvoda i usluga je jednokratan ugovor koji je konzumiran isporukom robe ili usluge od strane trgovca te izvršenim plaćanjem od strane potrošača, a u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Opći uvjeti poslovanja sastavni su dio zaključenog Ugovora potrošača i trgovca.

UVJETI, ROK I POSTUPAK OSTVARIVANJA PRAVA NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Obrazac za jednostrani raskid ugovora nalazi se na našoj web stranici. Ispunjeni obrazac pošaljite na: studio@ivanafilip.com.www5.your-server.de.

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo vam, bez
odgađanja, elektroničkom poštom, u zakonskom roku od 15 (petnaest) dana o njegovog zaprimanja.

UPUTE ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, obavezni ste nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti sve potrebne podatke.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je vama ili trećoj osobi koju ste vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

Ako kupac jednostrano raskine ovaj ugovor IVANA FILIP STUDIO, vl. Ivana Filip se obvezuje izvršiti povrat novca koji je primio, isključujući troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada roba bude vraćena ili nakon što bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.

U slučaju kada se Kupac odluči na povrat novca, iznos u visini prodajne cijene vraćenih proizvoda doznačit ćemo Vam na isti način na koji je roba plaćena (bez troškova dostave) ili po dogovoru na drugi račun ukoliko takva transakcija ne predstavlja dodatne troškove za Prodavatelja.

Proizvodi koje Kupac vraća moraju biti neoštećeni, nenošeni, neoprani i s originalnim etiketama. Ne preuzimamo odgovornosti niti obaveze u svezi proizvoda:
1. ako ne dostavite obavijest o raskidu ugovora kao što je navedeno; i/ili
2. koristite proizvod nakon davanja obavijesti u skladu s gore navedenom klauzulom koja se odnosi na oštećenje ili manjkavost; i/ili
3. nedostatak nastaje zbog neopreznog testiranja proizvoda kada veličina nije prikladna, uzrokujući oštećenje materijala, pucanje šavova, pucanje patentnog zatvarača; i/ili
4. nedostatak nastaje zbog neopreznog testiranja gdje tragovi pudera, šminke i drugih kozmetičkih proizvoda ostaju na proizvodima; i/ili
5. nedostatak nastaje jer niste slijedili naše usmene ili pisane upute o skladištenju, instalaciji, uporabi i održavanju robe; i/ili
6. nedostatak proizlazi iz normalnog trošenja robe; i/ili
7. nedostatak proizlazi iz zlouporabe ili izmjene robe, nemara, namjernog oštećenja ili bilo kojeg drugog čina od strane vas, vaših zaposlenika ili agenata ili bilo koje treće strane.

Kod jednostranog raskida ugovora, Kupac se može odlučiti:
-na povrat uplaćenih sredstava; u tom slučaju Kupac dostavlja robu na adresu Prodavatelja o svom trošku, a Prodavatelj mu nakon zaprimljene i provjerene robe, doznačuje sredstva na račun umanjena za troškove dostave;
ili
-na zamjenu artikla za drugi artikl ili zamjenu istog artikla za drugu veličinu. U tom slučaju Kupac dostavlja robu na adresu Prodavatelja o svom trošku, Prodavatelj mu nakon zaprimanja robe šalje zamijenjeni artikl ili isti artikl druge veličine i naplaćuje troškove ponovne dostave, kao i u slučaju doplate razlike u cijeni.

Povrat robe

U slučaju da ste se odlučili za jednostrani raskid ugovora, molimo da nas kontaktirate vezano uz povrat robe na: studio@ivanafilip.com.www5.your-server.de. Robu nam dostavite najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Svi naši proizvodi imaju istaknute ”Veličine”, te povrat robe zbog pogrešno naručene veličine nije moguć!

Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama.

Izravne troškove povrata robe snosi Kupac.
U slučaju korištenja prava na jednostrani raskid ugovora potrošač/kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Potrošač, sukladno odredbama čl. 79. Zakona o zaštiti potrošača nema pravo na
jednostrani raskid ugovora ako je:
– ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena
– predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu
koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na
jednostrani raskid ugovora
– predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču
– predmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na tjelesnom mediju ako je ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora.

ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE PROIZVODA

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ( NN br. 41/14., 110/15., 14/19. ) na odnose između potrošača i trgovca u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu se primjenjuju odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke. Potrošač je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka bez odgađanja, a najkasnije u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak. Kao prodavatelj odgovaramo za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na kupca kao i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Za materijalni nedostatak prodane stvari koji se pokaže nakon proteka dvije godine od prodaje stvari ne odgovaramo.

REKLAMACIJE

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke ako je proizvod imao nedostatak u trenutku prijelaza rizika na Kupca. Prodavatelj odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na Kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Prodavatelj ne odgovara za neznatan materijalni nedostatak.

Sukladno čl. 10. st. 3. Zakona o zaštiti potrošača ( ”Narodne novine, br. 41/14, 110/15, 14/19.) obavještavamo potrošače da prigovor kojim iznose svoje nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili na kvalitetu pružene usluge mogu podnijeti u pisanom obliku, slanjem na email adresu: studio@ivanafilip.com.www5.your-server.de. Obrazac za pisani prigovor potrošača dostupan je na našoj web stranici.

Na zaprimljen prigovor dostavit ćemo pisani odgovor u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimanja pisanog prigovora pa stoga molimo da nam u svom prigovoru navedete sve potrebne podatke.

Kod reklamacije zbog materijalnog nedostatka na proizvodu kupac treba popuniti pisani prigovor potrošača i poslati ga Prodavatelju u zakonskom roku. Reklamacija će se smatrati valjanom ukoliko se pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača.

TOČNOST INFORMACIJA O NAPLATI I RAČUNU

Zadržavamo pravo odbiti bilo koju narudžbu. Prema vlastitom nahođenju, možemo ograničiti ili otkazati kupljene količine po osobi, po kućanstvu ili po narudžbi. Ta ograničenja mogu uključivati narudžbe koje su postavili isti korisnički račun ili ga stavili na isti korisnički račun, istu kreditnu karticu i/ili narudžbe koje koriste istu adresu za naplatu i/ili dostavu. U slučaju da promijenimo ili otkažemo narudžbu, možemo vas pokušati obavijestiti kontaktiranjem na e-maila i/ili adrese za naplatu/ telefonskog broja koji je bio dostavljen u trenutku narudžbe. Zadržavamo pravo ograničiti ili zabraniti naloge koje se, prema našoj procjeni, čini plasirane od strane trgovaca, preprodavača ili distributera.

Slažete se dati trenutno važeće, potpune i točne informacije o kupnji i računu za sve kupnje u našoj trgovini. Slažete se da ćete odmah ažurirati svoj račun i druge podatke, uključujući adresu elektroničke pošte i brojeve kreditnih kartica i datume isteka, tako da možemo dovršiti vaše transakcije i kontaktirati vas prema potrebi.

NEOBAVEZNI ALATI

Možemo vam pružiti pristup alatima trećih strana koje ne pratimo niti imamo ikakvu kontrolu niti utjecaj.

Prihvaćate i slažete se da pružamo pristup takvim alatima “kakvi jesu” i “kao dostupni” bez ikakvih jamstava, zastupanja ili uvjeta bilo koje vrste i bez ikakve potvrde. Ne preuzimamo nikakvu odgovornost koja proizlazi iz ili se odnosi na vašu upotrebu neobaveznih alata trećih strana. Svako vaše korištenje dodatnih alata koji se nude putem web-lokacije u potpunosti je na vlastitu odgovornost i diskreciju. Trebali biste se upoznati i odobrite uvjete pod kojima alate pruža relevantni pružatelj usluga treće strane.

U budućnosti možemo ponuditi i nove usluge i/ili značajke putem web stranica (uključujući izdavanje novih alata i resursa). Takve nove značajke i/ili usluge također podliježu ovim Općim uvjetima poslovanja.

VEZE TREĆIH STRANA

Određeni sadržaji, proizvodi i usluge dostupne putem naše usluge mogu uključivati materijale trećih strana. Veze trećih strana na ovoj web-lokaciji mogu vas uputiti na web-lokacije trećih strana koje nisu povezane s nama. Nismo odgovorni za ispitivanje ili procjenu sadržaja ili točnosti i ne jamčimo i nećemo imati nikakvu odgovornost ili odgovornost za materijale ili web stranice trećih strana, ili za bilo koje druge materijale, proizvode ili usluge trećih strana. Nismo odgovorni za bilo kakvu štetu ili štetu povezanu s kupnjom ili korištenjem robe, usluga, resursa, sadržaja ili bilo koje druge transakcije izvršene u vezi s bilo kojom web-lokacijom trećih strana. Pažljivo pregledajte pravila i prakse trećih strana i provjerite razumijete li ih prije nego što se uključite u bilo koju transakciju. Pritužbe, tvrdnje, nedoumice ili pitanja u vezi s proizvodima trećih strana trebala bi biti usmjerena trećoj strani.

KOMENTARI KORISNIKA I POVRATNE INFORMACIJE

Ako na naš zahtjev pošaljete određene posebne prijave (na primjer prijave na akcijsku prodaju proizvoda) ili bez našeg zahtjeva šaljete kreativne ideje, prijedloge, prijedloge, planove ili druge materijale, bilo putem interneta, e-poštom, poštom ili na drugi način (kolektivno, “komentari”), slažete se da možemo, u bilo kojem trenutku, bez ograničenja, uređivati, kopirati, objavljivati, distribuirati, prevoditi i na drugi način koristiti u bilo kojem mediju bilo kakve komentare koje nam proslijedite. Mi nismo niti ćemo biti u obavezi: (1) zadržati bilo kakve komentare u tajnosti; (2) platiti naknadu za sve komentare; ili (3) odgovoriti na sve komentare.

Možemo, ali nemamo obvezu, pratiti, uređivati ili uklanjati sadržaj za koji prema vlastitom nahođenju utvrdimo da je nezakonit, uvredljiv, prijeteći, klevetnički, klevetnički, pornografski, opscen ili na drugi način nepoželjan ili krši intelektualno vlasništvo bilo koje strane ili ove Opće uvjete. Slažete se da vaši komentari neće kršiti nikakvo pravo bilo koje treće strane, uključujući autorska prava, zaštitni znak, privatnost, osobnost ili drugo osobno ili vlasničko pravo. Nadalje se slažete da vaši komentari neće sadržavati klevetnički ili na drugi način nezakonit, uvredljiv ili opscen materijal ili sadržavati bilo koji računalni virus ili drugi zlonamjerni softver koji bi na bilo koji način mogao utjecati na rad usluge ili bilo koje povezane web stranice. Ne smijete koristiti lažnu adresu e-pošte, predstavljati se kao druga osoba, ili na drugi način obmanjivati nas ili treće strane o podrijetlu bilo kakvih komentara. Vi ste isključivo odgovorni za sve komentare koje napravite i njihovu točnost. Ne preuzimamo nikakvu odgovornost za bilo kakve komentare koje ste objavili vi ili bilo koja treća strana.

OSOBNI PODACI

Vaša predaja osobnih podataka putem online trgovine uređena je našim GDPR pravilima privatnosti.

POGREŠKE, NETOČNOSTI I PROPUSTI

Povremeno se na našim stranicama ili u usluzi mogu pojaviti detalji koji sadrže tipografske pogreške, netočnosti ili propuste koji se mogu odnositi na opise proizvoda, cijene, promocije, ponude, troškove dostave proizvoda, vrijeme dostave i dostupnost. Zadržavamo pravo ispraviti sve pogreške, netočnosti ili propuste te promijeniti ili ažurirati informacije ili otkazati narudžbe ako su bilo kakve informacije u usluzi ili na bilo kojoj povezanoj web stranici netočne u bilo kojem trenutku bez prethodne najave (uključujući i nakon što ste predali narudžbu).

Ne obvezujemo se ažurirati, izmijeniti ili razjasniti informacije u usluzi ili na bilo kojoj povezanoj web stranici, uključujući bez ograničenja, informacije o cijenama, osim kako je propisano zakonom. Izmjena odnosno ažuriranje podataka na web stranici ne naznačuje da su sve informacije u usluzi ili na bilo kojoj povezanoj web-lokaciji izmijenjene ili ažurirane.

ZABRANJENA UPORABA

Osim drugih zabrana kako je navedeno, zabranjeno vam je korištenje web stranice ili njezinog sadržaja: (a) u bilo koju nezakonitu svrhu; (b) da biste tražili od drugih da obavljaju ili sudjeluju u bilo kakvim nezakonitim radnjama; (c) kršiti sve međunarodne ili državne propise, pravila, zakone ili lokalne uredbe; (d) kršiti ili kršiti naša prava intelektualnog vlasništva ili prava intelektualnog vlasništva drugih; (e) maltretirati, zlostavljati, vrijeđati, štetiti, klevetati, omalovažavati, zastrašivati ili diskriminirati na temelju pripadnosti vrsti, spola, spolne orijentacije, vjere, etničke pripadnosti, rase, dobi, nacionalnog podrijetla ili invaliditeta; (f) za dostavu lažnih ili obmanjujućih informacija; (g) za prijenos ili prijenos virusa ili bilo koje druge vrste zlonamjernog koda koji će se koristiti ili može koristiti na bilo koji način koji će utjecati na funkcionalnost ili rad usluge ili bilo koje povezane web stranice, drugih web stranica ili interneta; (h) za prikupljanje ili praćenje osobnih podataka drugih; (i) za neželjenu mrežu, to spam, phish, pharm, pretext, spider, crawl, or scrape; (j) u bilo koju opscenu ili nemoralnu svrhu; ili (k) ometati ili zaobilaziti sigurnosne značajke Usluge ili bilo koje povezane web stranice, drugih web stranica ili interneta. Zadržavamo pravo prekinuti vaše korištenje usluge ili bilo koje povezane web stranice za kršenje bilo koje od zabranjenih uporaba.

ZAŠTITA AUTORSKIH PRAVA

Web shop IVANA FILIP STUDIO, vl. Ivana Filip je vlasnik autorskih prava, idejnog i izvedbenog projekta kao i svih softverskih aplikacija na ovim stranicama. Sve fotografije, kao i svi tekstualni materijali vlasništvo su web shopa IVANA FILIP STUDIO, vl. Ivana Filip, te bez znanja i pismenog pristanka nije dozvoljeno kopiranje i/ili korištenje informacija istaknutih na ovim stranicama u komercijalne svrhe. Sva prava su pridržana. Bilo kakvo kopiranje, distribucija, prijenos, objavljivanje, povezivanje, dubinsko povezivanje, ili mijenjanje na drugi način ovih internetskih stranica bez izričitog pismenog odobrenja IVANA FILIP STUDIO, vl. Ivana Filip strogo je zabranjeno! Kršenje Općih uvjeta poslovanja i korištenja može dovesti do pokretanja parničnih postupaka i/ili do kaznenog progona protiv počinitelja radi povrede autorskih prava, prava žiga, ili prava kojeg drugog oblika intelektualnog vlasništva.

Korištenjem ove web stranice izričito se obvezujete da podatke i informacije, a posebice fotografije i tekstove, kao i bilo koje druge materijale u vlasništvu Web shopa IVANA FILIP STUDIO, vl. Ivana Filip nećete koristiti u zakonom zabranjene ili ovim uvjetima nedopuštene radnje ili svrhe.

Internetska stranica sadrži materijale zaštićene autorskim pravom, žigom, dizajnom te druge informacije koje su pokrivene drugim pravima fizičkih ili pravnih osoba, uključujući, ali bez ograničenja na, tekstove, fotografije, grafiku, kao i cijeli sadržaj internetskih stranica www.ivanafilip.hr, a u skladu s propisima Republike Hrvatske.

Krajnji korisnik ne smije mijenjati, objavljivati, prenositi, sudjelovati u prijenosu ili prodaji, stvarati izvedenice, ili na bilo koji način iskorištavati bilo koji sadržaj, u cijelosti ili djelomično. Krajnji korisnik može preuzimati, ispisivati i spremati materijale zaštićene autorskim pravom samo u svrhu svoje vlastite uporabe. Nije dozvoljeno kopiranje, redistribucija, ponovni prijenos, izdavanje ili komercijalno iskorištavanje preuzetog materijala bez izričitog pismenog odobrenja IVANA FILIP STUDIO, vl. Ivana Filip i nositelja autorskog prava.

Zabranjeno je koristiti automatizirane sustave ili softvere za izdvajanje podataka s naše web stranice (screen scraping).

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI I OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI

Ne jamčimo da će vaše korištenje naše usluge biti neprekinuto, potpuno sigurno ili bez pogrešaka. Ne jamčimo da će rezultati koji se mogu dobiti korištenjem usluge biti točni ili pouzdani.

Slažete se da s vremena na vrijeme možemo ukloniti uslugu na neodređeno vrijeme ili otkazati uslugu u bilo kojem trenutku, bez obavijesti. Izričito se slažete da je vaša upotreba ili nemogućnost korištenja usluge isključivo vaša odgovornost. Proizvodi i usluge koji vam se isporučuju putem usluge pružaju se “kakva jest” i “dostupna” za vašu uporabu, bez ikakvog zastupanja, jamstava ili uvjeta bilo koje vrste, bilo izričitih ili impliciranih, uključujući sva implicirana jamstva ili uvjete trgovačke kvalitete.

Ni u kojem slučaju IVANA FILIP STUDIO, vl. Ivana Filip, naši djelatnici, povezana društva, agenti, ugovaratelji, stažisti, dobavljači, pružatelji usluga ili davatelji licenci nisu odgovorni su za bilo kakvu ozljedu, gubitak, potraživanje ili bilo koju izravnu, neizravnu, slučajnu, kaznenu, posebnu ili posljedičnu štetu bilo koje vrste, uključujući, bez ograničenja izgubljenu dobit, izgubljene prihode, izgubljene uštede, gubitak podataka, troškove zamjene ili bilo kakvu sličnu štetu, bilo na temelju ugovora, uključujući nemar, odgovornost koji proizlaze iz vašeg korištenja bilo koje usluge ili bilo kojeg proizvoda nabavljenog putem naše web usluge, ili za bilo koji drugi zahtjev povezan na bilo koji način s vašom uporabom usluge ili bilo kojeg proizvoda, uključujući, ali ne i ograničeno na, bilo kakve pogreške ili propuste u bilo kojem sadržaju, ili bilo kakav gubitak ili štetu bilo koje vrste nastale kao rezultat korištenja usluge ili bilo kojeg sadržaja (ili proizvoda) objavljenog, prenesenog ili na drugi način dostupnog putem usluge. Budući da neke države ili jurisdikcije ne dopuštaju isključenje ili ograničenje odgovornosti za posljedičnu ili slučajnu štetu, u takvim državama ili jurisdikcijama naša je odgovornost ograničena u najvećoj mjeri dopuštenoj zakonom.

OBEŠTEĆENJE

Pristajete na naknadu štete prema IVANA FILIP STUDIO, vl. Ivana Filip i sestrinskim tvrtkama, poslovnicama, podružnicama, partnerima, djelatnicima, izvođačima, davateljima licenci, pružateljima usluga, kooperantima, dobavljačima, pripravnicima i zaposlenicima, te nas izuzimate od bilo kakvih zahtjeva uključujući razumne odvjetničke naknade, koje podnosi treća strana radi razloga proizašlih iz vašeg kršenja ovih Općih uvjeta ili vašeg kršenja bilo kojeg zakona ili prava treće strane.

ODVOJIVOST ODREDBI

U slučaju da se za bilo koju odredbu ovih Uvjeta utvrdi da je nezakonita, nevažeća ili neprovediva, takva će odredba ipak biti izvršna u najvećoj mjeri dopuštenoj važećim zakonom, a neizvršivi dio smatrat će se odvojenim od ovih Uvjeta i takvo utvrđivanje neće utjecati na valjanost i izvršnost bilo kojih drugih preostalih odredbi.

PRESTANAK VAŽENJA UGOVORA

Opći uvjeti su na snazi osim ako i dok ih ne prekinete ili vi ili mi. Opće uvjete možete prekinuti u bilo kojem trenutku tako da nas obavijestite da više ne želite koristiti naše usluge ili kada prestanete koristiti našu web stranicu.

Ako po našoj prosudbi sumnjamo da kršite Opće uvjete, možemo raskinuti ovaj ugovor u bilo kojem trenutku bez najave i ostat ćete odgovorni za sve iznose koji dospijevaju do i uključujući datum raskida ugovora; i/ili u skladu s tim može vam se uskratiti pristup našim uslugama (ili bilo kojem njihovom dijelu).

SPORAZUM

Neuspjeh da provedemo bilo koje pravo Općih uvjeta ne predstavlja odricanje od takvog prava.

Opći uvjeti objavljeni na ovoj web stranici čine cijeli dogovor, razumijevanje između vas i nas i upravljaju vašim korištenjem Usluge, nadoknađujući sve prethodne ili istovremene sporazume, komunikacije i prijedloge, bilo usmene ili pisane, između vas i nas (uključujući, ali ne i ograničeno na sve prethodne verzije Općih uvjeta).

Bilo kakve nejasnoće u tumačenju Općih uvjeta ne tumače se protiv stranke koja ih sastavlja.

NADLEŽNO PRAVO

Opći uvjeti i pripadajući ugovori između trgovca i kupca tumače se u skladu sa zakonima Republike Hrvatske.

IZVANSUDSKO RJEŠAVANJE POTROŠAČKIH SPOROVA

U slučaju spora, sukladno Zakonu o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova (NN br. 121/16), predlažemo alternativno rješavanje spora pred jednim od tijela određenih za alternativno rješavanje potrošačkih sporova koji djeluju u Republici Hrvatskoj, npr:
– Centrom za mirenje pri Hrvatskoj udruzi za mirenje, Zagreb, Teslina 1/I, info@mirenje.hr
– Profi Test d.o.o, Centrom za mirenje, Medijator, Bjelovar, Petra Hektorovića 2,
medijator@medijator.com.hr
– Sudom časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Zagreb, Rooseveltov trg 2,
sudcasti@hgk.hr
– Centrom za mirenje pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Zagreb, Radnička cesta 52/1,
hup@hup.hr.
– Centar za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Zagreb, Rooseveltov trg 2.

ONLINE RJEŠAVANJE SPOROVA

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju moguće je riješiti putem ODR platforme za online rješavanje potrošačkih sporova. Platformi za rješavanje potrošačkih sporova putem interneta kupac može pristupiti putem poveznice:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HR

To znači da problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

PROMJENE UVJETA I ODREDBI

Na ovoj stranici možete pregledati najnoviju verziju Uvjeta i odredbi u bilo kojem trenutku.

Zadržavamo pravo, prema vlastitom nahođenju, ažurirati, promijeniti ili zamijeniti bilo koji dio Općih uvjeta objavljivanjem ažuriranja i promjena na našoj web stranici. Vaša je odgovornost povremeno provjeravati našu web stranicu. Vaša kontinuirana upotreba ili pristup našoj web stranici ili usluzi nakon objavljivanja bilo kakvih promjena ovih Uvjeta i odredbi predstavlja prihvaćanje tih promjena.

PITANJA I PRIJEDLOZI

Sva pitanja i prijedloge molimo uputite na e-mail: studio@ivanafilip.com.www5.your-server.de ili pošaljite putem našeg kontakt obrasca.

POSLJEDNJA IZMJENA

05.08.2022.

Copyright © 2022 Ivana Filip Studio